Misiunea…

Bine aţi venit pe site-ul liceului nostru!

  • Misiune

Liceul Tehnologic Nr.1 Alexandria oferă servicii de educaţie şi formare profesională ce au la bază calitatea, performanţa, promovarea valorilor europene, egalitatea şanselor pentru toţi participanţii în proces şi deschiderea spre învăţarea pe tot parcursul vieţii, promovează un învăţământ modern, centrat pe elev care alternează metodele tradiţionale de predare învăţare cu metode moderne.

    Liceul Tehnologic Nr.1 Alexandria isi propune sa indeplineasca aceasta misiune prin sustinerea unui invatamant modern, prin cultivarea spiritului didactic si stiintific, prin proiectarea programelor optionale, in consens cu noutatile tehnicii si oferta pietei muncii, prin participarea la programe europene si proiecte educative de cooperare / colaborare cu parteneri educationali/comunitari.

     Scoala este mediul deschis, prietenos, tolerant, stimulativ si creativ in care elevul se simte in siguranta, acceptat, cel mai important, integrat, unde isi poate dezvolta potentele lui native in vederea atingerii nivelului maxim al dezvoltarii personalitatii sale.

     Pionii principali ai crearii acestui mediu sunt cadrele didactice sprijinite de specialisti, parinti si membri ai comunitatii. Impreuna faciliteaza crearea unei personalitati armonioase, capabile sa se integreze si sa sprijine pozitiv societatea.

     Cadrele didactice au misiunea nobila de mediatori intre ceilalti factori educationali, fiind, la nevoie, initiatori si sustinatori de opinii si actiuni.

     Rolul lor este de a identifica si de a valorifica potentialitatea comunitatii in general si a indivizilor in particular, cu scopul de a asigura o oferta educativa completa pentru cei implicati. Scopul nostru este ca fiecare individ sa se integreze complet in comunitate.

     Urmam astfel principii fundamentale, precum respectarea si construirea demnitatii umane, parteneriatul social pentru educatie, activ, stabil, de durata si centrat pe elev.

     Aceste principii sunt sustinute prin conturarea unui spirit de echipa – profesori, elevi, parinti – si prin definirea unui climat de siguranta fizica si libertate spirituala pentru elevii nostri.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *