Afis proiect RO ENV 3

ERASMUS+ – PARTENERIAT STRATEGIC, „EQUILIBRUM BY NON-VIOLENCE”

Liceul Tehnologic Nr 1 Alexandria este partener în proiectul ERASMUS+ – PARTENERIAT STRATEGIC, „EQUILIBRUM BY NON-VIOLENCE”, cu nr. 2018-1-RO01-KA202-049149, coordonat de Zivac Group Central (România), având parteneri din Cipru si Italia,care se desfășoară în perioada 1 noiembrie 2018 – 30 octombrie 2020.Equilibrium by non – violence 

Proiectul urmărește elaborarea unei cercetări științifice, legată de fenomenul violenței, atât în școli, cât și în familie, în cele trei țări reprezentate de instituțiile partenere în proiect.

Pe parcursul cercetării unitatea noastră a aplicat peste 900 de chestionare, atât elevilor liceului, cât și unor elevi de la alte licee din județ.

Alături de chestionarele aplicate în țările partenere, acestea stau la baza elaborării manualului „Echilibru prin non-violență”, care cuprinde atât noțiuni teoretice legate de violență, tipuri de comportamente, gestionarea emoțiilor, etc., cât și studii de caz, metode și tehnici de rezolvare a conflictelor.

Ultimul capitol al manualului  este dedicat unor analize comparative ale percepției asupra violenței în fiecare țară participantă la proiect. Liceului Tehnologic Nr 1 îi revine sarcina de a scrie capitolul introductiv și capitolul dedicat cazuisticii.

Un alt produs intelectual al proiectului este suportul de curs care poate fi preluat de consilierii școlari și propune o gamă largă de metode de predare – învățare.

Manualul și proiectul vor fi prezentate pe o platformă interactivă, prin care utilizatorii vor putea lua legătura cu experții din cadrul proiectului și din cadrul altor organizații și instituții care luptă împotriva fenomenului violenței.

Tot în cadrul proiectului, coordonatorul Zivac Group va crea o aplicație, prezentă pe Facebook, un chatbot (numit ChatBoot), interfață de comunicare, care poate realiza o discuție, cu un utilizator sau mai mulți, pe baza unor cuvinte cheie.

Din partea liceului, au participat la activitățile proiectului, derulate până acum în Italia, Cipru și România, doamnele profesor Iuliana Stancu, Prodana Angelica și Nuță Ileana.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *